Coca Cola Banner Duet

Un banner interactiv face cât o mie de cuvinte, însă unul cu care poţi interacţiona în timp real face cât o experienţă de neuitat. Consumatorii Coca-Cola au avut parte de un moment inedit: au făcut cunoştinţă cu primul banner prin intermediul căruia puteau înregistra un duet personalizat cu solistul trupei „Viţa de Vie”, Adi Despot.

Prin apelarea numărului afişat pe banner, utilizatorii interacţionau în timp real cu Adi Despot, care le răspundea la telefon şi îi invita cânte împreună melodia „Praf de stele”. Participanţii aveau şansa de a câştiga bilete la B’ESTFEST (unul dintre cele mai importante evenimente de muzică din România) şi de a-l cunoaşte personal pe artist.

Mai mult decât atât, toate vocile înregistrate au fost integrate în videoclipul oficial al piesei „Praf de stele”, care a fost difuzat pe MTV. La B’ESTEFEST, Adi Despot a fost acompaniat de vocile tuturor celor care au înregistrat melodia, iar cele mai bune voci au primit ca premiu un videoclip personalizat pe Youtube. În acest fel, toţi participanţii au fost recompensaţi pentru efortul lor.

Duet Banner-ul realizat prin intermediul telefonului mobil (o premieră absolută) a folosit cea mai nouă şi mai eficientă metodă promovare: implicarea directă a consumatorilor începând din mediul online, continuând în viaţa reală şi oferindu-le o experienţă memorabilă – pentru că:

  • 20.000 de oameni s-au simţit parte din trupa Viţa de vie;
  • 1.000.000 de oameni au urmărit în direct evenimentul pe MTV;
  • 4.590.00 de oameni au aflat despre campanie;
  • Simpla mişcare a cursorului s-a transformat într-o melodie preferată.

Soluţia tehnică îmbină două elemente esenţiale: comunicarea bidirecţională şi generarea de conţinut de către utilizatori. Elementul cheie este oferit de interactivitatea în timp real, care îi implică pe consumatori prin intermediul unui instrument atât de facil – telefonul mobil. În acelaşi timp, componenta emoţională joacă un rol important: asocierea reală cu un celebru interpret de muzică – Adi Despot: “consumatorul cântă, vedeta îl acompaniază.”